På Grändens mat arrangerar vi även inspirerande vin-, öl-, whisky-, rom- och ginprovningar.

Whiskyprovning – Single malt
20 mars kl. 18 (SLUTSÅLT)

Välkommen till en kväll där vi provar på livets vatten – Single malt whisky. Till vår hjälp har vi whiskyexperten Dag Lennartsson, författare, whiskykonnässör och föreläsare. Dag tar med oss på en resa om whiskyns historia, tillverkning, whiskyregioner och olika whiskymärken med efterföljande provning av fyra olika Single malt whisky.

425/person
I priset ingår en god varmrätt efter provningen. Begränsat antal platser.

 

Provning av världens bästa Gin till Gin & Tonic
27 mars kl 18 (SLUTSÅLT)
10 april kl. 18 (SLUTSÅLT)
2 oktober kl. 18

Gin är den nya maltwhiskyn – allt mer udda allt roligare – vi smuttar och lär oss enbär, koriander, kvanne och citrusskal. Vi provar Skånska Spritfabrikens G Gin i fyra olika typer. Två klassiska London Dry Gin, varav en världsmästare, och två lagrade, en på äppeldestillatfat och en på Bordeauxfat. Välkommen – och död åt malarian – vi blandar också gin med 2 olika tonic som avrundning!

525/person
I priset ingår en god varmrätt efter provningen. Begränsat antal platser.
Biljetter kan endast köpas via nortic.se

 

Romprovning & god mat
25 september kl. 18 (SLUTSÅLT)
23 oktober kl. 18

Rom är världens vanligaste sprittyp och härstammar från Västindien. Den finns i många olika smaker och har på senare år ökat explosionsartat i intresse. Nu får du en möjlighet att testa fyra olika sorters rom och samtidigt få höra om dess spännande historia. Till vår hjälp har vi romexperten Per Ädel. Genom flertalet besök hos proffsen – det vill säga lokalbefolkningen – på de olika platserna där man producerar rom har han lärt sig mycket som han delar med sig av till oss. Han berättar även om vilka olika romstilar det finns av denna ädla dryck.

525/person
I priset ingår en god varmrätt efter provningen. Begränsat antal platser.
Biljetter kan endast köpas via nortic.se