På Grändens mat arrangerar vi även inspirerande öl-, vin-, bubbel-, whisky-, rom- och ginprovningar.

Till våra dryckesprovningar kan man endast köpa biljetter till minst fyra personer.

Vinprovning Sicilien & god mat

27 oktober kl. 18
6 oktober kl. 18 (SLUTSÅLT)

Sicilien, en mytomspunnen plats med vulkaner och citroner, men det finns mer än så! Det finns en lång och blomstrande vinkultur med unika druvor som inte trivs lika bra på någon annan plats.

Från krispiga vita viner, via moderna orangea och josiga röda, till mustiga rödviner, som utan problem förgyller vilken meny som helst. Vi kommer prova ett urval av dessa viner, undersöka vad som är utmärkande för dem och få lite djupare förståelse för dess karaktär. Dessutom kommer det bli en trevlig stund med fokus på det goda i livet.

545/person
I priset ingår en god varmrätt efter provningen.
Köp din biljett här: nortic.se

Romprovning & god mat

13 oktober kl. 18
Rom är världens vanligaste sprittyp och härstammar från Västindien. Den finns i många olika smaker och har på senare år ökat explosionsartat i intresse. Nu får du en möjlighet att testa fyra olika sorters rom och samtidigt få höra om dess spännande historia. Till vår hjälp har vi romexperten Per Ädel. Genom flertalet besök hos proffsen – det vill säga lokalbefolkningen – på de olika platserna där man producerar rom har han lärt sig mycket som han delar med sig av till oss. Han berättar även om vilka olika romstilar det finns av denna ädla dryck.


545/person

I priset ingår provning av fyra olika romsorter samt en god varmrätt efter provningen. Begränsat antal platser.
Köp din biljett här: nortic.se

Exklusiv whiskyprovning med High Coast Whisky & god mat

26 januari kl. 18

På 63:e breddgraden vid Ångermanälvens strand, där älven möter havet och timmer flottats i generationer mellan Höga Kustens berg... där tillverkas svensk whisky av High Coast Whisky. På den här exklusiva provningen får vi testa fem ovanliga buteljeringar från deras lagerhus under ledning av Bosse Eng, Brand Ambassador på High Coast Whisky.

545/person

I priset ingår whiskyprovning och en god varmrätt efter provningen. Då provningen är exklusive har vi endast 30 platser till den här provningen (man kan minst köpa 2 biljetter per sällskap). Biljetter kan endast köpas via nortic.se och är ej personliga. Köpta biljetter kan ej återköpas.

Köp din biljett här nortic.se