Provningar på Grändens!

På Grändens mat arrangerar vi inspirerande öl-, vin-, cider-, champagne-, whisky- och romprovningar. I alla våra provningar ingår mat före eller under själva provningen.

Biljetter kan endast köpas via Nortic och är ej personliga. Köpta biljetter kan ej återköpas. Företagare? Då kan du köpa biljetter på faktura via Nortic.

Whiskyprovning med High Coast Whisky & god mat

22 januari kl 18.00

På 63:e breddgraden vid Ångermanälvens strand, där älven möter havet och timmer flottats i generationer mellan Höga Kustens berg... där tillverkas svensk whisky av High Coast Whisky. Följ med på en spännande provning där vi tillsammans med Sara Larssons gedigna kunskap provar fem olika Single malt whisky från ett av världens nordligaste belägna whiskydestilleri.

Vi inleder kvällen med att äta en god varmrätt tillsammans.

645/person*
I priset ingår en god varmrätt innan provningen.

Champagneprovning & god mat

5 februari kl 18.00

Champagne, med sina illustra viner och sitt nyckfulla klimat, står i centrum för kvällens provning. Vad är det egentligen för skillnad på olika champagner? Under provningen kommer ni att få bekanta er med olika stilar, olika druvsorter och tillverkningsmetodernas inverkan på slutprodukten.

Ni kommer ledas genom provningen med fokus på smaker och aromer och varför olika viner smakar som de gör. Så låt er förföras!

745/person*
I priset ingår provning av fyra olika champagne och en varmrätt innan provningen.

Ölprovning med fyra rätter

19 februari kl. 18.00
25 september kl. 18.00 (SLUTSÅLT)
30 oktober kl. 18.00 (SLUTSÅLT)

Var förbered på en kväll som kommer att förändra din syn på öl. Vi provar öl som är ljust, mörkt, syrligt, fruktigt, bittert tillsammans med fyra olika små rätter. Kan man dricka öl till en dessert? Efter den här kvällen vet du! Till vår hjälp har vi bryggmästare Kasper Schörhult från Charlis Brygghus. Vår tro är att du kommer bli en mer nyfiken ölbrukare efter den här kvällen!

645/person*
I priset ingår fyra rätter och öl.

4 rom möter 4 rätter

2 april kl.18.00
13 november kl. 18.00 (SLUTSÅLT)
19 november kl. 18.00 (SLUTSÅLT)

Att matcha mat med passande dryck är inget nytt. Men nu tar vi det ytterligare ett steg och varvar fyra olika rätter med fyra olika sorters rom. Till vår hjälp har vi Per Ädel, en av Sveriges främsta romexpert som berättar om vilken rom vi smakar mot maten. Våra kockar berättar om maten och vips har vi en spännande kombinationer av både mat och rom.

675/person*
Vi kommer att testa fyra olika rom tillsammans med fyra olika rätter.

Cocktailprovning & god mat

26 februari
16 oktober kl. 18.00 (SLUTSÅLT)

Trött på de klassiska cocktailen som du gör hemma utan någon finess? Om ja, då är det här en provning för dig! Till vår hjälp har vi två av Sveriges bästa bartenders som ger oss tips på hur man gör den bästa cocktailen och vad som är hemligheten för att få till det där lilla extra. De presenterar även cocktailens historia, trender och vad som är aktuellt just nu. Det kommer att bli en underhållande och inspirerande provning som gör att du efteråt vill hem och experimentera själv i baren.

675/person*
Vi kommer att testa fyra olika cocktails och startar kvällen med att äta en varmrätt tillsammans.

Ciderprovning med John Taylor & god mat

19 mars kl. 18.00
12 mars kl. 18.00 (SLUTSÅLT)

En varm sommardag 2018 blev saknaden efter en riktigt bra torr engelsk cider för stor för John Taylor. Den enda vettiga lösningen han såg på det här problemet var att tillverka den själv. Nu några år senare och efter att han har planterat 4000 cideräppelträd i skånska myllan producerar han sin egen cider.

Den här kvällen testar vi fem olika cider tillsammans och du får bland annat svar på när och till vilken mat det passar bäst med engelsk cider.

645/person*
I priset ingår en god varmrätt och provning av fem olika cider.

Vinprovning Viva el Spania & god mat

12 februari kl. 18.00

Genom historian har de spanska vinerna glatt både kungligheter och enklare sällskap då Spanien är ett land som återkommande hittas över listor med mest sålda viner. Sedan slutet av 1980-talet har Spanien slutat snegla på omvärlden för att istället utveckla sina egna viner efter förutsättningarna som finns. Från massproduktion och destillering till fokus på ursprung och tydlig karaktär.

Det är ett land med en varierande geografi som präglas av sol och yppighet i vinglasen. Från de svala och böljande klimaten i norr till de specialiserade och soldränkta fälten i söder producerar man viner med karaktär, kulturhistoria och hög drickbarhet.

Luta er tillbaka, snurra på glaset och följ med till Iberiska halvön på en smakresa!

645/person*
I priset ingår en god varmrätt och provning av fyra viner.

Vinprovning Veneto & god mat

9 oktober kl. 18.00 (SLUTSÅLT)
6 november kl 18.00 (SLUTSÅLT)

I trakterna kring Fumane produceras några av Italiens mest kända viner. Påverkade av alpernas kylande vindar och en uppfinningsrikedom i förädlandet av druvorna som växer där, produceras allt från krispiga vita till fruktdrivna smakbomber. Vi kommer under kvällen få uppleva hela paletten med viner som lyssnar till namn som Soave, Valpolicella, Ripasso och Amarone.

Olika tillverkningsmetoder förklaras, druvsorter presenteras och sinnena utmanas av vinerna från Veneto.

645/person*
I priset ingår en god varmrätt.

Bubbelprovning & god mat

20 november kl. 18.00 (SLUTSÅLT)
26 november kl. 18.00 (SLUTSÅLT)
27 november kl. 18.00 (SLUTSÅLT)

Följ med på en guidad "resa" i glasen med hjälp av Europas mest sprudlande drycker. Varför bubblar det? Hur blir det bubblor? Vad är det för skillnad mellan cava, prosecco, crémant och champagne egentligen? Detta är några av frågorna ni kommer få svar på.

595/person*
I priset ingår en god varmrätt innan provningen.

Om våra provningar

På Grändens mat arrangerar vi inspirerande öl-, vin-, bubbel-, whisky-, rom- och ginprovningar. Biljetter kan endast köpas via Nortic och är ej personliga. Köpta biljetter kan ej återköpas. Företagare? Då kan du köpa biljetter på faktura via Nortic.

* Nortics serviceavgift tillkommer.