På Grändens mat arrangerar vi även inspirerande öl-, vin-, champagne-, whisky-, rom- och ginprovningar.

Whiskyprovning med High Coast Whisky & god mat

28 oktober kl. 18
4 mars kl. 18 (SLUTSÅLT)

På 63:e breddgraden vid Ångermanälvens strand, där älven möter havet och timmer flottats i generationer mellan Höga Kustens berg... där tillverkas svensk whisky av High Coast Whisky. Följ med på en spännande provning där vi tillsammans med Bo Engs gedigna kunskap provar fem olika Single malt whisky från ett av världens nordligaste belägna whiskydestilleri.

525/person
I priset ingår en god varmrätt efter provningen. Begränsat antal platser.
Biljetter kan endast köpas via nortic.se

Provning av världens bästa Gin till Gin & Tonic
14 oktober kl 18
11 mars kl. 18 (SLUTSÅLT)

Gin är den nya maltwhiskyn – allt mer udda allt roligare – vi smuttar och lär oss enbär, koriander, kvanne och citrusskal. Vi provar Skånska Spritfabrikens G Gin i fyra olika typer. Två klassiska London Dry Gin, varav en världsmästare, och två lagrade, en på äppeldestillatfat och en på Bordeauxfat. Välkommen – och död åt malarian – vi blandar också gin med 2 olika tonic som avrundning!

525/person
I priset ingår en god varmrätt efter provningen. Begränsat antal platser.
Biljetter kan endast köpas via nortic.se

Romprovning & god mat
7 oktober kl.18
25 mars kl. 18 (SLUTSÅLT)
1 april kl. 18 (SLUTSÅLT)

Rom är världens vanligaste sprittyp och härstammar från Västindien. Den finns i många olika smaker och har på senare år ökat explosionsartat i intresse. Nu får du en möjlighet att testa fyra olika sorters rom och samtidigt få höra om dess spännande historia. Till vår hjälp har vi romexperten Per Ädel. Genom flertalet besök hos proffsen – det vill säga lokalbefolkningen – på de olika platserna där man producerar rom har han lärt sig mycket som han delar med sig av till oss. Han berättar även om vilka olika romstilar det finns av denna ädla dryck.

525/person
I priset ingår en god varmrätt efter provningen. Begränsat antal platser.
Biljetter kan endast köpas via nortic.se

 

Ölprovning med fyra små rätter
21 oktober kl. 18

Var förbered på en kväll som kommer att förändra din syn på öl. Vi provar öl som är ljust, mörkt, syrligt, fruktigt, bittert tillsammans med fyra rätter som är anpassad till den öl vi testar. Till vår hjälp har vi bryggmästare Kasper Schörhult från Charlis Brygghus. Vår tro är att du kommer bli en mer nyfiken ölbrukare efter den här kvällen.

525/person
I priset ingår provning av olika ölsorter tillsammans med fyra små rätter.  Begränsat antal platser. Biljetter kan endast köpas via Nortic.se

Champagneprovning, sabrering och god mat
26 februari kl. 18 (SLUTSÅLT)
18 mars kl. 18 (SLUTSÅLT)
15 april kl. 18 (SLUTSÅLT)

Det sägs att när Dom Perignon drack "Champagne" för första gången lär han ha uttryckt "jag dricker stjärnor". Och visst är det så. Det sägs finnas ca 45 miljoner "stjärnor" per flaska.

Vår resa börjar i Reims & Epernay samt runt i distriktet. Vi provar fem olika sorters champagne och fascineras samtidigt av dess fantastiska historia, teknik, förvaring och kul kuriosa under sakkunnig ledning av Simon Axell - Thoor. Provningen avslutas med att en flaska sabrerars och efter det äter vi en god varmrätt tillsammans.

545/person
I priset ingår provning av fem olika champagne, sabrering för en person i sällskapet och en god varmrätt efter provningen. Begränsat antal platser. Biljetter kan endast köpas via Nortic.se