Ölprovning med fyra rätter

30 oktober kl. 18.00
25 september kl. 18.00 (SLUTSÅLT)

Var förbered på en kväll som kommer att förändra din syn på öl. Vi provar öl som är ljust, mörkt, syrligt, fruktigt, bittert tillsammans med fyra olika små rätter. Kan man dricka öl till en dessert? Efter den här kvällen vet du! Till vår hjälp har vi bryggmästare Kasper Schörhult från Charlis Brygghus. Vår tro är att du kommer bli en mer nyfiken ölbrukare efter den här kvällen!

595/person*
I priset ingår fyra rätter och öl.

Vinprovning Veneto & god mat

6 november kl 18.00
9 oktober kl. 18.00 (SLUTSÅLT)
2 oktober kl. 18.00 (SLUTSÅLT)

I trakterna kring Fumane produceras några av Italiens mest kända viner. Påverkade av alpernas kylande vindar och en uppfinningsrikedom i förädlandet av druvorna som växer där, produceras allt från krispiga vita till fruktdrivna smakbomber.
Vi kommer under kvällen få uppleva hela paletten med viner som lyssnar till namn som Soave, Valpolicella, Ripasso och Amarone.

Olika tillverkningsmetoder förklaras, druvsorter presenteras och sinnena utmanas av vinerna från Veneto.

645/person*
I priset ingår en god varmrätt.

4 rom möter 4 rätter

13 november kl. 18.00
19 november kl. 18.00 (SLUTSÅLT)

Att matcha mat med passande dryck är inget nytt. Men nu tar vi det ytterligare ett steg och varvar fyra olika rätter med fyra olika sorters rom. Till vår hjälp har vi Per Ädel, en av Sveriges främsta romexpert som berättar om vilken rom vi smakar mot maten. Våra kockar berättar om maten och vips har vi en spännande kombinationer av både mat och rom.

675/person*
Vi kommer att testa fyra olika rom tillsammans med fyra olika rätter. Har du några matpreferenser utöver om du väljer vegetarisk mat måste det meddelas innan provningen.

Bubbelprovning & god mat

26 november kl 18.00
27 november kl. 18.00 (SLUTSÅLT)
20 november kl. 18.00 (SLUTSÅLT)

Följ med på en guidad "resa" i glasen med hjälp av Europas mest sprudlande drycker. Varför bubblar det? Hur blir det bubblor? Vad är det för skillnad mellan cava, prosecco, crémant och champagne egentligen? Detta är några av frågorna ni kommer få svar på.

595/person*
I priset ingår en god varmrätt innan provningen.

Cocktailprovning & god mat

16 oktober kl. 18.00 (SLUTSÅLT)

Trött på de klassiska cocktailen som du gör hemma utan någon finess? Om ja, då är det här en provning för dig! Till vår hjälp har vi två av Sveriges bästa bartenders som ger oss tips på hur man gör den bästa cocktailen och vad som är hemligheten för att få till det där lilla extra. De presenterar även cocktailens historia, trender och vad som är aktuellt just nu. Det kommer att bli en underhållande och inspirerande provning som gör att du efteråt vill hem och experimentera själv i baren.

675/person*
Vi kommer att testa fyra olika cocktails och startar kvällen med att äta en varmrätt tillsammans.

Whiskyprovning med High Coast Whisky & god mat

22 januari kl 18.00

På 63:e breddgraden vid Ångermanälvens strand, där älven möter havet och timmer flottats i generationer mellan Höga Kustens berg... där tillverkas svensk whisky av High Coast Whisky. Följ med på en spännande provning där vi tillsammans med Sara Larssons gedigna kunskap provar fem olika Single malt whisky från ett av världens nordligaste belägna whiskydestilleri.

Vi inleder kvällen med att äta en god varmrätt tillsammans.

645/person*
I priset ingår en god varmrätt innan provningen.

Om våra provningar

På Grändens mat arrangerar vi inspirerande öl-, vin-, bubbel-, whisky-, rom- och ginprovningar. Biljetter kan endast köpas via Nortic och är ej personliga. Köpta biljetter kan ej återköpas. Företagare? Då kan du köpa biljetter på faktura via Nortic.

* Nortics serviceavgift tillkommer.