På Grändens mat arrangerar vi även inspirerande öl-, vin-, champagne-, whisky-, rom- och ginprovningar.

Ginprovning med Skånska spritfabriken & god mat

21 september kl.18
23 februari kl. 18 (SLUTSÅLT)

Gin är den nya maltwhiskyn – allt mer udda allt roligare – vi smuttar och lär oss enbär, koriander, kvanne och citrusskal. Vi provar Skånska Spritfabrikens g-Gin i fyra olika typer. En klassisk London Dry Gin, som är en världsmästare, och en lagrad på äppeldestillatfat och en rödvinsfat samt våran kaffegin.
Välkommen – och död åt malarian – vi blandar också gin med tonic som avrundning!

545/person
I priset ingår en god varmrätt.

Köp din biljett här nortic.se

Vinprovning Argentina & god mat

2 mars kl.18 (SLUTSÅLT)
2 februari kl. 18 (SLUTSÅLT)

Argentina är landet med ikoniska kvinnor, cowboys och sjömän som är omsjungna världen över men det finns mer än så.

Som en ryggrad genom Sydamerika löper den magnifika bergskedjan Anderna. Längs dess fot finns några av världens mest lovande vinområden. Med ett stort fokus på Malbec men med Torrontés och Bonarda som något okända diamanter har Argentina idag vuxit från ett land som producerar vin i kvantitet till ett land som producerar vin av hög kvalitet.

Följ med på en resa där vi provar de kända druvorna men också de lite mer obskyra.

545/person
I priset ingår en god varmrätt.

Köp din biljett här: nortic.se

Ölprovning & fyra rätter

9 februari kl. 18 (SLUTSÅLT)

Var förbered på en kväll som kommer att förändra din syn på öl. Vi provar öl som är ljust, mörkt, syrligt, fruktigt, bittert tillsammans med fyra rätter som är anpassad till den öl vi testar. Till vår hjälp har vi bryggmästare Kasper Schörhult från Charlis Brygghus.

Vår tro är att du kommer bli en mer nyfiken ölbrukare efter den här kvällen.

545/person
I priset ingår fyra olika maträtter.

Köp din biljett här: nortic.se


Romprovning & god mat


9 mars kl. 18 (SLUTSÅLT)

Rom är världens vanligaste sprittyp och härstammar från Västindien. Den finns i många olika smaker och har på senare år ökat explosionsartat i intresse. Nu får du en möjlighet att testa fyra olika sorters rom och samtidigt få höra om dess spännande historia.

Till vår hjälp har vi romexperten Per Ädel. Genom flertalet besök hos proffsen – det vill säga lokalbefolkningen – på de olika platserna där man producerar rom har han lärt sig mycket som han delar med sig av till oss. Han berättar även om vilka olika romstilar det finns av denna ädla dryck.

I priset ingår provning av fyra olika romsorter samt en god varmrätt efter provningen.

545/person
I priset ingår en god varmrätt.

Köp din biljett här nortic.se


Exklusiv whiskyprovning med High Coast Whisky & god mat


16 februari kl. 18 (SLUTSÅLT)
26 januari kl. 18 (SLUTSÅLT)

På 63:e breddgraden vid Ångermanälvens strand, där älven möter havet och timmer flottats i generationer mellan Höga Kustens berg... där tillverkas svensk whisky av High Coast Whisky. På den här exklusiva provningen får vi testa fem ovanliga buteljeringar från deras lagerhus under ledning av Bosse Eng, Brand Ambassador på High Coast Whisky.

545/person
I priset ingår whiskyprovning och en god varmrätt. Då provningen är exklusive har vi endast 30 platser till den här provningen.

Köp din biljett här nortic.se

Om våra provningar

Till våra provningar måste man köpa minst två biljetter per sällskap. Biljetter kan endast köpas via Nortic och är ej personliga. Köpta biljetter kan ej återköpas. Företagare? Då kan du köpa biljetter via faktura på Nortic.