På Grändens mat arrangerar vi även inspirerande öl-, vin-, bubbel-, whisky-, rom- och ginprovningar.

Ginprovning med Skånska spritfabriken & god mat

8 mars kl.18
1 februari kl. 18 (SLUTSÅLT)

 Gin är den nya maltwhiskyn – allt mer udda allt roligare – vi smuttar och lär oss enbär, koriander, kvanne och citrusskal. Vi provar Skånska Spritfabrikens g-Gin i fyra olika typer. En klassisk London Dry Gin, som är en världsmästare, och en lagrad på äppeldestillatfat och en rödvinsfat samt våran kaffegin.
Välkommen – och död åt malarian – vi blandar också gin med tonic som avrundning!

595/person
I priset ingår en god varmrätt innan provningen.

Köp din biljett här: nortic.se

Romprovning & god mat

29 mars kl. 18
22 mars kl. 18 (SLUTSÅLT)

Rom är världens vanligaste sprittyp och härstammar från Västindien. Den finns i många olika smaker och har på senare år ökat explosionsartat i intresse. Nu får du en möjlighet att testa fyra olika sorters rom och samtidigt få höra om dess spännande historia.

Till vår hjälp har vi romexperten Per Ädel. Genom flertalet besök hos proffsen – det vill säga lokalbefolkningen – på de olika platserna där man producerar rom har han lärt sig mycket som han delar med sig av till oss. Han berättar även om vilka olika romstilar det finns av denna ädla dryck.

I priset ingår provning av fyra olika romsorter samt en god varmrätt efter provningen.

595/person
I priset ingår en god varmrätt efter provningen.

Köp din biljett här: nortic.se

 

Bubbelprovning & god mat

15 november kl. 18
15 februari kl. 18 (SLUTSÅLT)
28 mars kl. 18 (SLUTSÅLT)
12 april kl. 18 (SLUTSÅLT)

Följ med på en guidad "resa" i glasen med hjälp av Europas mest sprudlande drycker. Varför bubblar det? Hur blir det bubblor? Vad är det för skillnad mellan cava, prosecco, crémant och champagne egentligen? Detta är några av frågorna ni kommer få svar på.

595/person
I priset ingår en god varmrätt innan provningen.

Köp din biljett här: nortic.se

Ölprovning med fyra rätter

27 september kl. 18
8 februari kl. 18 (SLUTSÅLT)

Var förbered på en kväll som kommer att förändra din syn på öl. Vi provar öl som är ljust, mörkt, syrligt, fruktigt, bittert tillsammans med fyra olika små rätter. Kan man dricka öl till en dessert? Efter den här kvällen vet du! Till vår hjälp har vi bryggmästare Kasper Schörhult från Charlis Brygghus.

Vår tro är att du kommer bli en mer nyfiken ölbrukare efter den här kvällen!

595/person
I priset ingår fyra rätter och öl.

Köp din biljett här: nortic.se

Vinprovning Kalifornien & god mat

11 oktober kl. 18

Där Stilla Havet möter de böljande kullarna och de fritänkande städerna finner vi ett lapptäcke till vinlandskap. Progressiva nytänkare till inbitna traditionalister gör Kalifornien är både modernt och traditionellt på samma gång. Med ett klimat som tangerar den gamla världen, kombinerat den nya världens gränslösa utvecklaranda finns en bra grund för kvalitetsvin.

Vi kommer prova viner från världskända vinområden för att undersöka vad som gör Kalifornien till Amerikas mest kända vinodlingsområde.

Innan provningen äter vi en god varmrätt tillsammans.

595/person
I priset ingår en god varmrätt.

Köp din biljett här: nortic.se

Vinprovning Toscana & god mat

15 mars kl. 18 (SLUTSÅLT)
1 mars kl. 18 (SLUTSÅLT)

Toscanas rullande kullar rymmer inte bara drömmen om ett enklare liv utan också några av världens bästa viner. Under kvällen provar vi 4 olika viner från regionen som uttrycker jorden, människorna som brukar den och klimatet. Områden som Bolgheri, Vernaccia di San Gimignano, Chianti och Montalcino kommer utforskas med hjälp av våra sinnen och vår fantasi.

Innan provningen äter vi en god varmrätt tillsammans.

595/person
I priset ingår en god varmrätt.

Köp din biljett här: nortic.se


Whiskyprovning med Selected Malts & god mat

22 februari kl. 18 (SLUTSÅLT)

Denna kväll gästas vi av grabbarna från västkusten, Patrik och Mikael som under fem år har gjort verklighet av sin stora passion i livet, WHISKY. Hör dem berätta om hur intresset för whisky omvandlades till en etablerad whiskyaktör med flertalet stora varumärken i ryggen. Under kvällen smakar vi av deras sortiment och får veta mer om småfatsverksamheten i Varberg med whisky från Agitator Whiskymakare.

645/person
I priset ingår en god varmrätt innan provningen.

Köp din biljett här: nortic.se

 

Om våra provningar

Biljetter kan endast köpas via Nortic och är ej personliga. Köpta biljetter kan ej återköpas. Företagare? Då kan du köpa biljetter via faktura på Nortic.