På Grändens mat arrangerar vi även inspirerande vin-, champagne-, whisky-, rom- och ginprovningar.

Vinprovning Australien & god mat

26 oktober kl. 18
12 oktober kl.18 (SLUTSÅLT)

Syrah, Semillon och Cabernet Sauvignon för tankarna till Frankrike men de soldränkta kusterna från Margret River i väst till Adelaide Hills i South Australia är hem åt några av vinvärldens bästa exempel på viner av dessa druvor.

Den enträgna viljan att skapa något unikt har drivit Australien från massproduktion till hantverksmässig excellens. Denna kväll får ni prova karaktärsfulla viner med en tydlig känsla av ursprung.

På med solglasögon, vässa doft- och smaksinnet och följ med på en vandring i Australiens vingårdar. Och vi inleder kvällen med att äta en god varmrätt.

595/person
I priset ingår en god varmrätt.

Köp din biljett här nortic.se

Romprovning & god mat

22 mars kl.18
2 november kl. 18 (SLUTSÅLT)
28 september kl. 18 (SLUTSÅLT)

Rom är världens vanligaste sprittyp och härstammar från Västindien. Den finns i många olika smaker och har på senare år ökat explosionsartat i intresse. Nu får du en möjlighet att testa fyra olika sorters rom och samtidigt få höra om dess spännande historia.

Till vår hjälp har vi romexperten Per Ädel. Genom flertalet besök hos proffsen – det vill säga lokalbefolkningen – på de olika platserna där man producerar rom har han lärt sig mycket som han delar med sig av till oss. Han berättar även om vilka olika romstilar det finns av denna ädla dryck.

I priset ingår provning av fyra olika romsorter samt en god varmrätt efter provningen.

595/person
I priset ingår en god varmrätt.
Köp din biljett här nortic.se

Ginprovning med Skånska spritfabriken & god mat

1 februari kl. 18
9 november kl. 18 (SLUTSÅLT)

Gin är den nya maltwhiskyn – allt mer udda allt roligare – vi smuttar och lär oss enbär, koriander, kvanne och citrusskal. Vi provar Skånska Spritfabrikens g-Gin i fyra olika typer. En klassisk London Dry Gin, som är en världsmästare, och en lagrad på äppeldestillatfat och en rödvinsfat samt våran kaffegin.
Välkommen – och död åt malarian – vi blandar också gin med tonic som avrundning!

595/person
I priset ingår en god varmrätt.

Köp din biljett här nortic.se

Whiskyprovning med High Coast Whisky & god mat

25 januari kl. 18
5 oktober kl. 18 (SLUTSÅLT)

På 63:e breddgraden vid Ångermanälvens strand, där älven möter havet och timmer flottats i generationer mellan Höga Kustens berg... där tillverkas svensk whisky av High Coast Whisky. På den här provningen får vi testa fem buteljeringar från deras lagerhus under ledning av Bosse Eng, Brand Ambassador på High Coast Whisky.

595/person
I priset ingår whiskyprovning och en god varmrätt.

Köp din biljett här nortic.se

Ölprovning med fyra rätter

8 februari kl. 18

Var förbered på en kväll som kommer att förändra din syn på öl. Vi provar öl som är ljust, mörkt, syrligt, fruktigt, bittert tillsammans med fyra olika små rätter. Kan man dricka öl till en dessert? Efter den här kvällen vet du! Till vår hjälp har vi bryggmästare Kasper Schörhult från Charlis Brygghus.

Vår tro är att du kommer bli en mer nyfiken ölbrukare efter den här kvällen!

595/person
I priset ingår fyra rätter och öl.Köp din biljett här nortic.se

Bubbelprovning & god mat
22 november kl. 18 (SLUTSÅLT)
23 november kl. 18 (SLUTSÅLT)

Följ med på en guidad "resa" i glasen med hjälp av Europas mest sprudlande drycker. Varför bubblar det? Hur blir det bubblor? Vad är det för skillnad mellan cava, prosecco, cremont och champagne egentligen? Detta är några av frågorna ni kommer få svar på.

595/person
I priset ingår provning av olika bubbel och en god varmrätt innan provningen.

Köp din biljett här nortic.se

Champagneprovning & god mat

16 november kl. 18 (SLUTSÅLT)

Det finns väl inte något annat i vinets värld som för tankarna till fest på samma sätt som champagne? För er som är sugna på det lilla extra i livet så håller vi denna provning med hjälp av Anna och Anders, champagnespecialister som ofta arrangerar resor i små sällskap och träffar odlarna direkt på plats i vingårdarna i Champagne.

Provningen omfattar fyra olika sorters champagner som skiljer sig åt i druvsammansättning men som kommer från en och samma tillverkare, den småskalige odlarprofilen "Alain Grilliat et Fils" från grand cru byn Aÿ. Vi kommer att testa deras carte d'or réserve, blanc de blancs, blanc de noirs och till sist en rosé.

645/person
I priset ingår en god varmrätt.

Köp din biljett här nortic.se

Om våra provningar

Till våra provningar måste man köpa minst två biljetter per sällskap. Biljetter kan endast köpas via Nortic och är ej personliga. Köpta biljetter kan ej återköpas. Företagare? Då kan du köpa biljetter via faktura på Nortic.