Ölprovning med fyra rätter

4 oktober kl.18.00
27 september kl. 18.00 (SLUTSÅLT)

Var förbered på en kväll som kommer att förändra din syn på öl. Vi provar öl som är ljust, mörkt, syrligt, fruktigt, bittert tillsammans med fyra olika små rätter. Kan man dricka öl till en dessert? Efter den här kvällen vet du! Till vår hjälp har vi bryggmästare Kasper Schörhult från Charlis Brygghus. Vår tro är att du kommer bli en mer nyfiken ölbrukare efter den här kvällen!

595/person
I priset ingår fyra rätter och öl.

Vinprovning Kalifornien & god mat

18 oktober kl. 18.00
11 oktober kl. 18.00 (SLUTSÅLT)

Där Stilla Havet möter de böljande kullarna och de fritänkande städerna finner vi ett lapptäcke till vinlandskap. Progressiva nytänkare till inbitna traditionalister gör Kalifornien är både modernt och traditionellt på samma gång. Med ett klimat som tangerar den gamla världen, kombinerat den nya världens gränslösa utvecklaranda finns en bra grund för kvalitetsvin.

Vi kommer prova viner från världskända vinområden för att undersöka vad som gör Kalifornien till Amerikas mest kända vinodlingsområde. Innan provningen äter vi en god varmrätt tillsammans.

595/person
I priset ingår en god varmrätt.

Romprovning & god mat

1 november kl. 18.00

Rom är världens vanligaste sprittyp och härstammar från Västindien. Den finns i många olika smaker och har på senare år ökat explosionsartat i intresse. Nu får du en möjlighet att testa fyra olika sorters rom och samtidigt få höra om dess spännande historia.

Till vår hjälp har vi romexperten Per Ädel. Genom flertalet besök hos proffsen – det vill säga lokalbefolkningen – på de olika platserna där man producerar rom har han lärt sig mycket som han delar med sig av till oss. Han berättar även om vilka olika romstilar det finns av denna ädla dryck.

595/person
I priset ingår en god varmrätt efter provningen.

Bubbelprovning & god mat

22 november kl. 18.00
15 november kl. 18.00 (SLUTSÅLT)

Följ med på en guidad "resa" i glasen med hjälp av Europas mest sprudlande drycker. Varför bubblar det? Hur blir det bubblor? Vad är det för skillnad mellan cava, prosecco, crémant och champagne egentligen? Detta är några av frågorna ni kommer få svar på.

595/person
I priset ingår en god varmrätt innan provningen.

Champagneprovning & god mat

29 november kl. 18.00

Champagne, med sina illustra viner och sitt nyckfulla klimat, står i centrum för kvällens provning. Vad är det egentligen för skillnad på olika champagner? Under provningen kommer ni att få bekanta er med olika stilar, olika druvsorter och tillverkningsmetodernas inverkan på slutprodukten.

Ni kommer ledas genom provningen med fokus på smaker och aromer och varför olika viner smakar som de gör. Så låt er förföras!

745/person
I priset ingår en god varmrätt innan provningen.

Om våra provningar

På Grändens mat arrangerar vi inspirerande öl-, vin-, bubbel-, whisky-, rom- och ginprovningar. Biljetter kan endast köpas via Nortic och är ej personliga. Köpta biljetter kan ej återköpas. Företagare? Då kan du köpa biljetter på faktura via Nortic.