4 rom möter 4 rätter

10 april kl. 18.00

Att matcha mat med passande dryck är inget nytt. Men nu tar vi det ytterligare ett steg och varvar fyra olika rätter med fyra olika sorters rom. Till vår hjälp har vi Per Ädel, en av Sveriges främsta romexpert som berättar om vilken rom vi smakar mot maten. Våra kockar berättar om maten och vips har vi en spännande kombinationer av både mat och rom.

645/person
Vi kommer att testa fyra olika rom tillsammans med fyra olika rätter. Har du några matpreferenser utöver om du väljer vegetarisk mat måste det meddelas innan provningen.

Whiskyprovning med Selected Malts

20 mars kl. 18.00
24 januari kl. 18.00 (SLUTSÅLT)

Denna kväll gästas vi av Mikael från västkusten som under fem år har gjort verklighet av sin stora passion i livet, WHISKY. Under kvällen smakar, doftar och analyserar vi fyra olika sorters whisky och får samtidigt veta mer om småfatsverksamheten i Varberg med whisky från Agitator Whiskymakare.

Innan provningen äter vi en god varmrätt som ingår i priset.

595/person
I priset ingår en god varmrätt.

Cocktailprovning & god mat

17 april kl. 18.00
3 april kl. 18.00 (SLUTSÅLT)
13 mars kl. 18.00 (SLUTSÅLT)
31 januari kl. 18.00 (SLUTSÅLT)

Trött på de klassiska cocktailen som du gör hemma utan någon finess? Om ja, då är det här en provning för dig! Till vår hjälp har vi två av Sveriges bästa bartenders som ger oss tips på hur man gör den bästa cocktailen och vad som är hemligheten för att få till det där lilla extra. De presenterar även cocktailens historia, trender och vad som är aktuellt just nu. Det kommer att bli en underhållande och inspirerande provning som gör att du efteråt vill hem och experimentera själv i baren.

645/person
Vi kommer att testa fyra olika cocktails och startar kvällen med att äta en varmrätt tillsammans.

Vinprovning Frankrike & god mat

28 februari kl. 18.00
13 februari kl. 18.00 (SLUTSÅLT)

Från norr till söder, från öst till väst, täckt av Bacchus gåva till människan!

Vive La France är en provning där vi hänger oss åt världens mest ikoniska vinland!

Med sitt varierade klimat och sina goda förutsättningar att odla många olika druvsorter har Frankrike en särställning i världen.

Landet har stått likt en Goliath, för resten av vinvärlden att kämpa ner från tronen men traditionerna och kulturen kring vinerna framstår fortfarande som unik! Kvällen blir ett hopkok av rara droppar, svåra ord och njutning!

595/person
I priset ingår en god varmrätt innan provningen.

Ginprovning med Bonalumi & god mat

21 februari kl. 18.00

Gin är på mångas läppar just nu, men vad är egentligen Gin? Med en sådan mångfald i smak och skepnad så kan det vara något förbryllande.

Daniel som står för produktion hos Bonalumi Bottlers håller en provning om Gin, dess bakgrund samt nuläget med alla dess färger och former. Vi provar fyra exempel på Gin från Österlens egna Gin destilleri. Stig in och utforska med oss!

595/person
I priset ingår en god varmrätt innan provningen.

Bubbelprovning & god mat

6 mars kl. 18.00

Följ med på en guidad "resa" i glasen med hjälp av Europas mest sprudlande drycker. Varför bubblar det? Hur blir det bubblor? Vad är det för skillnad mellan cava, prosecco, crémant och champagne egentligen? Detta är några av frågorna ni kommer få svar på.

595/person
I priset ingår en god varmrätt innan provningen.

Ölprovning med fyra rätter

7 februari kl.18.00 (SLUTSÅLT)

Var förbered på en kväll som kommer att förändra din syn på öl. Vi provar öl som är ljust, mörkt, syrligt, fruktigt, bittert tillsammans med fyra olika små rätter. Kan man dricka öl till en dessert? Efter den här kvällen vet du! Till vår hjälp har vi bryggmästare Kasper Schörhult från Charlis Brygghus. Vår tro är att du kommer bli en mer nyfiken ölbrukare efter den här kvällen!

595/person
I priset ingår fyra rätter och öl.

Champagneprovning & god mat

28 november kl. 18.00
29 november kl. 18.00 (SLUTSÅLT)

Champagne, med sina illustra viner och sitt nyckfulla klimat, står i centrum för kvällens provning. Vad är det egentligen för skillnad på olika champagner? Under provningen kommer ni att få bekanta er med olika stilar, olika druvsorter och tillverkningsmetodernas inverkan på slutprodukten.

Ni kommer ledas genom provningen med fokus på smaker och aromer och varför olika viner smakar som de gör. Så låt er förföras!

745/person
I priset ingår en god varmrätt innan provningen.

Om våra provningar

På Grändens mat arrangerar vi inspirerande öl-, vin-, bubbel-, whisky-, rom- och ginprovningar. Biljetter kan endast köpas via Nortic och är ej personliga. Köpta biljetter kan ej återköpas. Företagare? Då kan du köpa biljetter på faktura via Nortic.